انجمن زیست شناسی
 
قالب وبلاگ
نويسندگان
رضا لطفی زاده
خانم شعبان
خانم عزیزی
آخرين مطالب
خلاصه ای از زندگی نامه کاشف ویتامین
معماری‌های دیدنی به سبک جانوران
راه های سم زدایی از بدن
صحنه ای که هوش از سر عکاس ربود!
استفاده از گیاهی بسیار سمی در دکور ادارات ومنازل
سلام به همه
جدایی انسان و میمون در سطح بیان ژن
گردش خون در دوران بارداری...
دانستنی های علمی
داروخانه پروردگار!
تحریک سلولها برای تولید آنزیم تلومراز ، فرآیند پیری را معکوس می کند
عکسهایی از حیوانات عجیب!
عکسهایی از عجیبترین پرندگان!
عکسهایی از بزرگترین پروانه جهان!
تصاویر عجیب اما واقعی!
ازمون ورودی دانشگاه ایرلند
اجزای بدن انسان زیر میکروسکوپ....
15 راز شگفت انگیز بدن انسان!
پیله و پرواز
اسم های جدید برای گیاهان عجیب
پيوندهای روزانه
وبلاگ زیست شناسی رفسنجان
جانور شناسی
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
ریحون مگ
لینک های مفید
استفاده از گیاهی بسیار سمی در دکور ادارات ومنازل

گیاه بسیار خطرناک دیفن باخیا که اکثر جا هادر منازل و دفاتر نگهداری می شود بسیار سمی بوده و می تواند به مرگ افراد بویژه کودکان منجر شود
به گزارش آخرین نیوز، در صورتی که قطعه ای از برگ آن خورده شود انسان را می کشد - دست زدن به برخی از انواع آن بعد از تماس با چشم انسان را کور می کند.
این گیاه مانند برگ انجیری بسیار سمی است و باید از دسترس نوزادان و کودکان نوپا که احتمال می دهید برگ های آن را به دهان بگذارند، دور نگهداشته شود در صورت بلعیده شدن، به دهان و زبان آسیب می رساند و شخص قادر به تکلم نیست.
نام فارسی اصیل این گل ، دیفن باخیا است که اشاره به سمی بودن برگ آن دارد. گیاهی است برگ زینتی. زادگاهش برزیل است. ساقه‌ها نرم و آبکی و نقش و رنگ برگها سبز رنگ بوده و آراسته به لکه‌های سفید کرمی و زرد کمرنگ است که از دو طرف برگ دیده می‌شوند. ساقه‌ها غالبا بدون انشعاب و برگهای انتهایی همیشه در حال رشد و فعالیت می‌باشند و برگهای پایینی به تدریج ریزند و ساقه حالت سخت به خود می‌گیرد. نسبت به عدم تهویه هوای اتاق و آبیاری بیش از اندازه حساس است.

[ شنبه 1 مهر 1391برچسب:,
] [ 19:2 ] [ خانم شعبان ]
داروخانه پروردگار!

البته قبلش یه توضیح بدم اونم اینکه درسته که این مواد غذایی هرکدوم تشبیهاتی واسشون بیان شده و همونطور که همه میدونیم فوایدشون برای عضو خاصی بیشتره اما اینا واسه کل بدن میتونن مفید باشن .

 


 

هویج حلقه شده شبیه چشم انسان است..مردمک و عنبیه و خط نوری که به چشم میرسد درست مانند چشم انسان میباشد.تحقیقات نشان میدهد که مصرف هویج باعث افزایش جریان خون در عملکرد چشم میشود.

وقتی گوجه فرنگی رو از وسط دو نیم میکنید چها تا خونه میبینید که قرمزه و دقیقا مثل قلب هستش که اون هم قرمزه و چها تا بخش مجزا داره.تحقیقات نشون داده که گوجه فرنگی خون رو تصفیه میکنه...
 

 

 


ادامه مطلب
[ سه شنبه 13 تير 1391برچسب:,
] [ 14:41 ] [ خانم شعبان ]
تحریک سلولها برای تولید آنزیم تلومراز ، فرآیند پیری را معکوس می کند

بشر از زمانهای بسیار دور به دنبال یافتن دارویی برای افزایش طول عمر بوده است و بسیاری‌ از مردم‌ آرزو دارند مدت‌ زمان‌ زندگی‌ خود را بیشتر کنند، اینک دانشمندان آمریکایی ادعا کرده اند به زودی قرصی را تولید خواهند کرد که می تواند طول عمر شما را افزایش دهد.


ادامه مطلب
[ چهار شنبه 10 خرداد 1391برچسب:,
] [ 9:32 ] [ ]
15 راز شگفت انگیز بدن انسان!

 

1.اثر زبان
اثر خطوط و اشکال روی زبان درست همانند اثر انگشت عمل میکند. یعنی هر انسانی خطوطی کاملا منحصر به فرد روی زبانش دارد. از این رو اثر زبان میتواند به عنوان یکی از فاکتورهای تشخیص هویت مورد استفاده قرار بگیرد.

2.پوست
انسان نیز مانند دیگر پستانداران هر لحظه در حال پوست انداختن است. طبق تحقیقات انسان در هر ساعت ۶۰۰ هزار ذره از پوست خود را در فضا پراکنده میکند. این مقدار برابر 700 گرم پوست در هر سال می باشد. به صورت میانگین انسان در سن 70 سالگی تقریبا به میزان پنجاه کیلوگرم پوست اندازی کرده است.

ادامه مطلب ونظر فراموش نشود....


ادامه مطلب
[ سه شنبه 19 ارديبهشت 1391برچسب:,
] [ 20:49 ] [ خانم شعبان ]
امید های تازه برای درمان سرطان و ام اس...

پژوهشگران با دستيابي به اطلاعات جديد درخصوص عملكرد ژن ها به اميدهاي تازه يي براي درمان بيماري هايي نظير سرطان و ام اس دست يافتند. دانشمندان دانشگاه ادينبورو اخيراً با شناسايي مناطق خاصي در نقشه ژنتيكي افراد موسوم به ترمزهاي ژني به اميدهاي جديدي براي درمان بيماري هايي مانند سرطان و ام اس دست يافتند. پيش از اين دانشمندان تصور مي كردند گروهي از ژن ها موسوم به ژن هاي فرمانده يا به عبارت ديگر «master genes» روند رشد و تكثير سلول ها را به طور كامل كنترل مي كنند و اختلال در اين ژن ها باعث بروز سرطان مي شود، اما نتايج مطالعات اخير دانشمندان در بريتانيا نشان مي دهد صدها ژن مختلف در اين موضوع دخالت دارند. به گفته دانشمندان با شناسايي نقاط ضعف در نقشه ژنتيكي افراد يا مناطق خاص موسوم به ترمزهاي ژني مي توان بسياري از بيماري هاي مهلك و صعب العلاج نظير سرطان و ام اس را درمان كرد.

[ پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:,
] [ 10:47 ] [ خانم شعبان ]
فسیل گونه ناشناخته ای از نژاد انسان ، در کشور چین کشف شده است

یک تیم باستانشاسی ادعا می کند که بقایای آنچه ممکن است گونه ناشناخته ای از نژاد انسانی باشد، در جنوب چین کشف شده است. آنان عنوان کرده اند که قدمت استخوان ها که دست کم به پنج نفر مربوط است به ۱۱هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ سال پیش برمی گردد.


ادامه مطلب
[ یک شنبه 10 ارديبهشت 1391برچسب:,
] [ 20:18 ] [ ]
خواص انگور

انواع و اقسام انگور در فصل تابستان و پاییز در دسترس عموم مردم قرار دارد. این میوه یکی از منحصر به ‌فرد‌ترین میوه‌هایی است که در رنگ‌های گوناگون و سایزهای مختلف در بازار وجود دارد.

علت این همه رنگی که خداوند در تک‌تک میوه‌ها قرار داده بی‌حکمت نیست و هر رنگ خواص مفیدی برای بدن دارد. انگور یک میوه بهشتی است و خواص فراوانی دارد.

دانه‌های سبز یا قرمز انگور خاصیت‌های جادویی دارند و در درمان بسیاری از بیماری‌ها تاثیرگذارند. به گفته پزشکان، انگور سربازی است که به جنگ بیماری های قلبی می‌رود و ضمن افزایش انعطاف و سلامت ماهیچه‌های قلب، به کاهش کلسترول و فشار خون کمک می‌کند.

این میوه در مورد حفظ سلامتی قلب زنان بهتر از مردان عمل می کند و به همین دلیل مصرف آن به طور ویژه برای زنان توصیه می‌شود.

انگور از آن دسته میوه‌هایی است که مقادیر قابل توجهی آنتی‌اکسیدانت در خود گنجانده و یک ضد سرطان قوی به شمار می‌آید. گفتنی است دانشمندان اخیرا به این نتیجه رسیده‌اند که انگور از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می‌کند.

آشنایی با خواص انگور


ادامه مطلب
[ شنبه 9 ارديبهشت 1391برچسب:,
] [ 20:44 ] [ خانم شعبان ]
خواص انجیر

خواص انجير

جام جم آنلاين: انجير علاوه بر اينكه چاق كننده است ، ضد سرطان بوده و در درمان بيماريهاي پوستي نيز موثر است. انجير براي افرادي كه مي خواهند وزنشان اضافه شود و يا براي بيماراني كه دوره نقاهت خود را مي گذرانند ، بسيار مفيد است بنابراين مي توان آنرا با شير سويا مخلوط و بين غذاها مصرف كرد. انجير يكي از بهترين ميوه ها براي تميز كردن روده بزرگ و رفع يبوست است.

 


ادامه مطلب
[ شنبه 9 ارديبهشت 1391برچسب:,
] [ 20:40 ] [ خانم شعبان ]
خواص خرما

خواص خرما را بشناسیداین یکیو فکر کنم همه دوست دارن!نظر و ادامه مطلب فراموش نشه....

 


ادامه مطلب
[ شنبه 9 ارديبهشت 1391برچسب:,
] [ 20:30 ] [ خانم شعبان ]
ده عامل که به مغز اسیب میرسانند...

ادامه مطلب ونظر یادتون نره...


ادامه مطلب
[ سه شنبه 5 ارديبهشت 1391برچسب:,
] [ 12:7 ] [ خانم شعبان ]
خواص زیتون

زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است. برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک می باشد...





ادامه مطلب
[ سه شنبه 5 ارديبهشت 1391برچسب:,
] [ 11:45 ] [ خانم شعبان ]
خبر ویژه

سلام به همه

امروز تولد آقای فرزان مهر بود

آقا محمد تولدت مبارک 

براتون یه خبر خيلي خوش دیگه هم دارم

چت روم اختصاصي انجمن راه اندازي شد

ولي به طور آزمايشي براي اعضا پس زودتر عضو وبلاگ بشيد

بعد از رفع نواقص روم در دسترس همه قرار خواهد گرفت

دليل ديگه عضويت اينه که به زودي ادامه مطالب فقط براي اعضا قابل ديدنه

 

ممنون از نظرات همتون

انجمن زيست شناسي

[ شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:,
] [ 18:35 ] [ رضا لطفی زاده ]
هفدهمین کنفرانس سراسری و پنجمین کنفرانس بین المللی زیست شناسی ایران

 

بسمه تعالی

 

با استعانت از درگاه خداوند حکیم، هفدهمین کنفرانس سراسری و پنجمین کنفرانس بین المللی زیست شناسی ایران در تاریخ 14 لغایت 16 شهریور ماه 1391 در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار خواهد گردید.

 


ادامه مطلب
[ چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:,
] [ 18:37 ] [ ]
فرجام یک نافرمانی

 

حقیقتا جزحضرت فاطمه سلام الله علیها هیچکس نمیدانست پی آمد عدم امتثال فرمان الهی در غدیر وسپردن رهبری امت به غیر حضرت علی(ع) برای عالم وجود در طی قرون متمادی چیست. حتی آنها که از این فرمان سرپیچیدند ومخالفت ورزیدند خودشان


ادامه مطلب
[ چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:,
] [ 17:51 ] [ ]
یازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان سراسر کشور در تابستان امسال برگزار می شود

مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری گفت: با برگزاری یازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی که با حضور بیش از 6 هزار دانشجو از سراسر کشور در تابستان سال جاری برگزار خواهد شد شاهد حضور نخبگان ورزشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور خواهیم بود.


ادامه مطلب
[ چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:,
] [ 17:43 ] [ ]
ساخت نخستین DNA تمام مصنوعی

ساخت نخستین DNA تمام مصنوعی

شیمیدانان ژاپنی ادعا می کنند موفق به ساخت جدیدترین مولکول DNA تمام مصنوعی در جهان شده اند. کشف جدید محققان ژاپنی دانشگاه تویوما می تواند به پیشرفت های چشمگیری در ژن درمانی و ساخت نانورایانه ها و دیگر پیشرفت های عظیم تکنولوژیکی شود. معمولا مولکول DNA به شکل یک منحنی دو رشته ای نردبانی شکل نمایش داده شده و


ادامه مطلب
[ چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:,
] [ 17:34 ] [ ]
حیفم اومد نخونید!

 
زندگی پنج روزه دختری دو ساله در كنار جسد مادرش
 
 
زندگی پنج روزه دختری دو ساله در كنار جسد مادرش  
 
 
 
 
   
 
 
    دختر دو ساله استرالیایی پنج روز را به تنهایی در كنار جسد مادرش گذراند.


ادامه مطلب
[ سه شنبه 29 فروردين 1391برچسب:,
] [ 10:2 ] [ خانم شعبان ]
رئیس جدید دانشکده علوم پایه معرفی شد



به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه لرستان جلسه تودیع و معارفه رئیس دانشکده علوم پایه با حضور رئیس دانشگاه لرستان، معاونین و مدیران دانشگاه برگزار شد.


ادامه مطلب
[ جمعه 25 فروردين 1391برچسب:,
] [ 21:51 ] [ رضا لطفی زاده ]
ایا میدانید باهوش ترین فرد تاریخ چه کسی بوده است؟

ویلیام جیم سایدیس، باهوش‌ترین فرد تاریخ بود که توانست در یک سالگی بنویسد، در ۵ سالگی به ۵ زبان رایج دنیا صحبت کند و در ۱۱ سالگی استاد دانشگاه هاروارد شد. سایدیس در سال ۱۸۹۸ در آمریکا به دنیا آمد و در سن ۴۶ سالگی نیز از دنیا رفت.

او توانایی خارق‌العاده‌ای در یادگیری ریاضیات و زبان داشت. اولین بار به‌خاطر رشد مغزی زود‌هنگام نامش بر سر زبان‌ها افتاد و بعدها به‌خاطر تمرکز بر روی ذهنش به شهرت رسید اما در نهایت خود را از انظار عمومی دور کرد و از ریاضیات هم دل‌زده شد و عقب کشید و با چندین نام مستعار مطلب می‌نوشت.

از دیگر ویژگی‌ها او این است که می‌توانست در ۱۸ ماهگی نیویورک‌تایمز بخواند و در ۸ سالگی به ۸ زبان صحبت کند. جالب اینکه بعدها خودش زبان دیگری را به‌وجود آورد که نامش را VENDERGOOD گذاشت.

ناگفته نماند، ضریب هوشی انسان‌های نابغه بین ۱۵۵ تا ۲۰۰ است ولی سایدس در این زمینه رکورد باهوش‌ترین‌های دنیا را شکسته است.

برای نمونه بد نیست بدانید که ضریب هوشی گالیله را ۱۸۰ تخمین می‌زنند و ضریب هوشی بیل گیتس بنیان‌گذار شرکت نرم‌افزاری مایکروسافت نیز ۱۶۰ است.

 

 

 

[ سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:,
] [ 8:20 ] [ خانم شعبان ]
اخبار علمی زیست شناسی

 

تغذیه با شیر مادر از ابتلا به ایدز پیشگیری می‌کند.

تحقیقات انجام شده در زیمبابوه نشان می‌دهد در صورتی که مادر آلوده به ویروس ایدز نوزاد خود را منحصرا با شیر خود تغذیه کند احتمال انتقال ویروس این بیماری کاهش می‌یابد. به گزارش پایگاه اینترنتی ‪ medlineplus.comاز بالتیمور ، دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز ، دانشگاه زیمبابوه و گروه بهداشت حراره در زیمبابوه رژیم غذایی ، میزان ابتلا به ایدز و مرگ و میر را در ‪ دوهزار کودک از زمان تولد تا دو سالگی بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که شیر مادر در پیشگیری از ایدز بسیار موثر است.

این تحقیق نشان داد خطر مرگ به دنبال ابتلا به ایدز در کودکانی که با ترکیبی از غذاهای جامد و شیر حیوانی تغذیه می‌شوند تا سه برابر بیشتر از کودکانی است که فقط شیر مادر می‌خورند. تغذیه با شیر مادر حتی احتمال مرگ را در کودکان مبتلا به ایدز کاهش می‌دهد. تاخیر در شروع تغذیه با غذاهای جامد تا سه ماهگی در کاهش آلودگی به ویروس ایدز موثر است.

این یافته نشان داد تاخیر در شروع تغذیه کمکی یا جایگزین به جای شیر مادر در نوزادان مادران مبتلا به ایدز خطر مرگ و میر و حتی ابتلا به ویروس ایدز را کاهش می‌دهد. این یافته‌ها از این جهت که بیشتر مادران آفریقایی نمی‌توانند جایگزین مطمئن و سالمی بجای شیر خود بیابند با اهمیت است.


ادامه مطلب
[ سه شنبه 21 فروردين 1391برچسب:,
] [ 23:59 ] [ خانم شعبان ]
خرس هاي قطبي به خاطر آلودگي محيط زيست کوچکتر شده اند

خرس هاي قطبي به خاطر آلودگي محيط زيست کوچکتر شده اند

 

 

محققان مي گويند: در طول قرن گذشته آلودگي محيطي کوچک شدن جثه خرس هاي قطبي را به همراه داشته است.

به گزارش پايگاه اينترنتي بي بي سي نيوز، مححقان دانشگاه آرهوس در دانمارک با مقايسه اندازه جمجمه خرس هاي قطبي در نيمه هاي اول و دوم قرن بيستم به اين نتيجه رسيدند که آلوده شدن محيط زيست و کاسته شدن از ضخامت هاي يخ هاي قطب شمال منجر به کوچک تر شدن آنها شده است.
نتيجه اين تحقيقات در مجله جانورشناسي منتشر شده است.
محققان دانشگاه آرهوس مي گويند: فشار جسمي ناشي از آلودگي محيط زيست و افزايش تلاش آنها براي دسترسي به منابع غذايي مي تواند از علت هاي اصلي کوچک تر شدن خرس هاي قطبي باشد.
محققان اين دانشگاه براي مطالعات خود جمجمه سيصد خرس قطبي را بررسي کردند.
سينو پرتولدي، استاد زيست شناسي دانشگاه آرهوس و سرپرست اين تحقيق گفت: "به خاطر ذوب يخ هاي قطب شمال، خرس ها بايد انرژي بيشتري براي شکار مصرف کنند."
او ادامه داد: "يک جفت دو قلو را در نظر بگيريد که يکي از تغذيه خوبي برخوردار است وديگري دچار سوء تغذيه است. دومي کوچک تر از اولي خواهد بود زيرا براي رشد از انرژي لازم برخوردار نيست."
پرتولدي، علت کوچک تر شدن جثه خرس هاي قطبي را ناشي از کاسته شدن از تنوع ژنتيکي اين جانداران بيان کرد.
وي گفت: ممکن است به علت شکار بي رويه، خرس هاي قوي هيکل تر از بين رفته باشند و تنها خرس هاي قطبي کوچک تر براي زاد و ولد باقي مانده باشند.
او ادامه داد: "مطالعات پيشين همچنين نشان داده که بعضي مواد شيميايي که داراي ترکيبات کلر هستند مي تواند بر توانايي زاد و واد خرس هاي قطبي ماده تاثير مخرب داشته باشد."
رون ديئتز از ديگر اعضاي گروه محققان نيز اظهار داشت: بعضي از مواد شيميايي آلاينده محيط زيست با تاثير بر مواد معدني استخوان خرس هاي قطبي، آنها را آسيب پذيرتر مي کند و در معرض پوکي استخوان قرار مي دهد.
کريستين سانه، از محققان دانشگاه آرهوس با اشاره به افزايش قابل توجه آلاينده هاي محيطي در قطب شمال در قرن گذشته گفت: "خرس هاي قطبي يکي از آلوده ترين پستانداران روي کره زمين هستند."

 

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:,
] [ 10:18 ] [ ]
کشف سنگواره يك مار به بزرگی اتوبوس

کشف سنگواره يك مار به بزرگی اتوبوس

 

 

 

مجله نیچر کشف سنگواره‌ بزرگترین مار  تاريخ را که به اندازه یک اتوبوس بوده است منعكس کرد.

به گزارش بی‌بی‌سی تیتانوبوا 13 متر طول داشته و 58 تا 60 میلیون سال پیش در مناطق جنگلی شمال شرق کلمبیا زندگی می‌کرده است.

 

 

دانشمندانی که بر روی این سنگواره کار کرده‌اند گفته‌اند این مار به قدری پهن بوده است که ارتفاع آن تا کمر انسان می‌رسیده است. این حیوان طبق گفته دانشمندان بیش از یک تن وزن داشته است.

آناکوندای سبز که در حال حاضر بزرگ‌ترین مار جهان است تنها 250 کیلوگرم وزن دارد. نوعی گونه پیتون هم که درازترین مار جهان است 10 متر طول دارد.

بقایای استخوان این حیوان و شکارش در یک معدن پیدا شده است. پروفسور پی پالی که در تحقیق بر روی این سنگواره دست داشته در این باره می‌گوید: این حیوان احتمالا مانند آناکوندا زمان زیادی را در آب سپری می‌کرده و احتمالا باید غدای زیادی هم می‌خورده است. این که صید این حیوان چه بوده است کاملا مشخص نیست. اما احتمال می‌رود که تمساح، ماهی‌های بزرگ وسوسمار بوده باشد.

دانشمندان با استفاده از یافته‌هایی که از اندازه این جانور کسب کرده‌اند همچنین تخمین زده‌اند گرمای آمریکا جنوبی در 58 تا 60میلیون سال پیش چقدر بوده است.

دانشمندان از مدت‌ها پیش می‌دانستند که اندازه بدن حیوانات دوزیست و خون‌سرد با گرمای زمین نسبت مستقیم دارد. این به این خاطر است که متابولیسم بدنی این حیوانات تقریبا تحت کنترل میانگین دمای زمین است.

دانشمندان با توجه به این اصل گفته‌اند که حیوانی به این بزرگی به گرمایی حدود 30 تا 34 درجه سانتی‌گراد برای زنده بودن نیاز داشته است. این در حالی است که میانگین دمای فعلی منطقه‌ای که سنگواره در آن پیدا شده است 28 درجه سانتی‌گراد است.

این یافته‌ها درباره اندازه حیوان برخی دانشمندان را واداشته است که یک بار دیگر اعلام کنند با گرم‌تر شدن زمین به خاطر گرمایش جهانی درآینده دوزیستان دوباره بزرگ‌تر خواهند شد. در مقابل عده‌ای دیگر می‌گویند که با استفاده از این یافته‌ها نمی‌توان با قطعیت بزرگ‌تر شدن اندازه بدن حیوانات خون‌سرد در آینده را پیش‌بینی کرد.

منبع: روزنامه همشهری
[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:,
] [ 10:12 ] [ ]
شناسايي يك پرنده نادر در گيلان

شناسايي يك پرنده نادر در گيلان

 

 

پرنده نادر «شناگر بلوطي»، در پارك ملي خشكي-دريايي بوجاق بندر كياشهر شناسايي شد.  «كامران زلفي‌نژاد»، مديركل حفاظت محيط زيست گيلان با اعلام اين خبر به ايرنا گفت: اين پرنده فالاروپ بلوطي يا شناگر بلوطي نام دارد و در مجموعه تاريخ پرنده‌شناسي مدون، تنها دو بار در كشور گزارش شده است كه يك بار آن توسط كارشناسان در جنوب و بار ديگر در شمال كشور بوده‌است.

وي اضافه كرد: ورود پرندگان نادر از اين دست نشان‌دهنده اهميت بالاي اكولوژيك پارك ملي خشكي- دريايي بوجاق است كه هرساله به تعداد پرندگان مهاجر و تركيب گونه‌اي در آن افزوده مي‌شود.

زلفي‌نژاد اظهار داشت: يكي از عوامل مهم در تعيين سطح حفاظت در مناطق چهارگانه محيط زيست وجود گونه‌هاي كمياب و تعداد آنها است كه هم‌اكنون در پارك ملي بوجاق ۱۴گونه از اين نوع ثبت شده است.

مدير كل حفاظت محيط زيست گيلان، از غاز پازرد، غاز پيشاني‌سفيد كوچك، فالاروپ و عروس غاز به عنوان نمونه‌هاي ديگر از پرندگان كمياب ياد كرد.

وي درباره ويژگي‌هاي فالاروپ بلوطي اظهار داشت كه اين پرنده از حشرات و لارو آنها در محيط تالابي تغذيه مي‌كند و نقش عمده‌اي در كنترل جمعيت برخي حشرات در اكوسيستم‌ها دارد.

زلفي‌نژاد افزود: تعداد پرندگان رصدشده در اين پارك تاكنون به ۲۳۵ گونه رسيد كه نشان از دقت نظر سازمان محيط زيست در شناسايي توان اكولوژيكي كم‌نظير اين منطقه دارد.

پارك ملي خشكي- دريايي بوجاق در شرق استان گيلان و در بخش بندر كياشهر واقع شده است.

 

منبع: روزنامه همشهری

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:,
] [ 10:9 ] [ ]
تاثیر خوردن بستنی بر روی مغز

عصب شناسان موسسه روان شناسی لندن در تازه‌ترین بررسیهای خود دریافته‌اند خوردن بستنی سبب تحریک همان بخشی از مغز می‌شود که مسوول پردازش اطلاعات مربوط به شادی و سرخوشی در افراد است.

در این بررسیها روشن شد خوردن بستنی بلافاصله بر ناحیه موسوم به قشر چشمی پیشانی مغز تاثیر می‌گذارد. این آزمایش با حمایت مالی یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کننده بستنی در اروپا انجام شده است. محققان با کمک دستگاه اسکنر ، نحوه عمل بخشهای مختلف مغز داوطلبان را در هنگام خوردن بستنی بررسی کردند.

نتایج تحقیق اخیر که در کنفرانس متخصصان زیست عصب شناسی در شهر کاردیف مرکز کلان در "ویلز" انگلیس ارائه شده ، بخشی از تحقیقات گسترده‌تری است که در زمینه شناسایی مراکزی از مغز که احساسات مختلف را در اشخاص بوجود می‌آورد، در دست انجام است.

محققان امیدوارند بتوانند جایگاه احساساتی نظیر ناامید شدن و سرخوردگی و یا احساس تنهایی را مشخص سازند. به نوشته روزنامه گاردین یک محقق انگلیسی به نام پیتر هالیگان که استاد علوم زیست - عصب شناسی در دانشگاه لندن است بزودی با یک بودجه دوازده
‪میلیون پوندی نخستین تحقیقات را در حوزه نوظهور زیست - عصب شناسی اجتماعی به اجرا در خواهد آورد.

یکی از اهداف این طرح استفاده از اطلاعات بدست آمده از تصاویر اسکنرها برای تشخیص این نکته است که کدام یک از کارمندانی که بابت بیماری مرخصی استحقاقی تقاضا می‌کنند، واقعا دچار بیماری هستند و کدام دسته تمارض می‌کنند. این محقق با بهره‌گیری از این نوع اسکنها توانسته است ناحیه‌ای از مغز را که در هنگام تقلب و فریبکاری فعال می‌شود مشخص کند.

 

 

[ چهار شنبه 16 فروردين 1391برچسب:,
] [ 10:36 ] [ خانم شعبان ]
میز شلوغ باعث فکر راحت تر و واضح تر میشود...



محققان آلمانی معتقدند که میز شلوغ، در فکر کردن، بازدهی بهتری دارد. محققان در یک مجموعه‌‌ای از مطالعات، دریافتند که افراد زمانی که اطراف‌شان شلوغ است، واضح‌تر و راحت‌تر فرآیند فکر کردن را انجام می‌دهند و کارهای خود را راحت‌تر انجام می‌دهند.

به‌ هم‌ریختگی روانی و دیداری، باعث می‌شود که انسان برای فکر کردن، بیشتر تمرکز کند. اندیشمندان و نویسندگان بزرگی چون آلبرت انیشتین و روآلد داهل، به داشتن میز شلوغ در دنیا مشهور بودند.
به نوشته روزنامه دیلی میل، محققان بر این باورند، برخلاف آنچه تصور در مورد میز شلوغ وجود دارد، اتفاقا میزهای شلوغ، برای فکر کردن مضر نمی‌باشند و حتی باعث افزایش کارآئی شغلی و افزایش خلاقیت کارمندان در حل مشکلات می‌شود. محققان می‌گویند تمام شواهد، ارتباط بین شلوغی میز و عدم تمرکز فرد برای فکر کردن را تائید نمی‌کند.

 

[ چهار شنبه 16 فروردين 1391برچسب:,
] [ 10:12 ] [ خانم شعبان ]
جریان این اسکول چیه؟!!!!

اسکول نام یک پرنده است!!!یه چند سالی هست که اسم این پرنده سر زبونا افتاده!حتما شنیدین میگن یارو اسکوله!...


ادامه مطلب
[ دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:,
] [ 22:35 ] [ خانم شعبان ]
معرفی رشته ها در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد

 

مقطع کارشناسي

رشته زيست شناسي در مقطع کارشناسي (ليسانس) داراي6 گرايش است. اين گرايش ها عبارتند از:

1- ميكروب‌شناسي 2- ژنتيك 3- سلولي- مولكولي 4- علوم جانوري 5- علوم گياهي 6- زيست عمومي

آينده شغلي و بازار کار در هر يک از گرايش هاي فوق در اين مقطع از قرار زير است:

1- اشتغال در آزمايشگاه‌هاي پزشكي خصوصي و بيمارستان‌ها و مراكز تحقيقاتي مثل انستيتوپاستور، رازي و ...

2- اشتغال در مراكز تحقيقاتي مثل پژوهشگاه رويان، مراكز صنعتي كه در بحث تكنولوژي‌هاي نوين فعاليت مي‌كنند.

3- اشتغال در آزمايشگاههاي تشخيص طبي خصوصي و بيمارستان‌ها

 

مقطع کارشناسي ارشد

در مقطع کارشناسي ارشد، اين رشته تا آزمون کارشناسي ارشد سال 89 داراي 7 گرايش است. اين گرايش ها عبارتند از:

1- ميكروب‌شناسي 2- ژنتيك 3- سلولي- مولكولي 4- بيوشيمي 5- بيوتكنولوژي (بيوتكنولوژي)

6- علوم گياهي 7- علوم جانوري

بازار کار گرايش هاي ذکر شده با دارا بودن مدرک کارشناسي ارشد در آن گرايش، به ترتيب اولويت به شرح ذيل است؛

1- اشتغال در آزمايشگاه هاي تشخيص طبي و مراكز تحقيقاتي و تدريس در دانشگاه هاي علمي- كاربردي و پيام نور و برخي شهرستانها

2- اشتغال در مراكز تحقيقاتي مثل پژوهشکده رويان، مراکز صنعتي که در بحث تکنولوژي هاي نوين فعاليت مي کنند.

 

[ دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:,
] [ 22:24 ] [ خانم شعبان ]
عروسک های زنده...
عروسک های زنده...
 شرکت bio-genica در استرالیا عروسکهای جاندار موسوم به Genpets را به کمک علم مهندسی ژنتیک به این ترتیب که ترکیبی از ژن های خرگوش شامپانزه و خوک با استفاده از القای خواب زمستانی در جعبه نگهداری می شود و این جعبه ضربان قلب و میزان تازگی آن را نشان می دهد درسراسر کره خاکی عرضه کرد.

 

 

دانشمندان علم ژنتیک با بی رحمی تمام موجودی ساخته اند که کاملا درد را احساس می کند ولی نمی تواند جیغ بکشد! شرکت جن پتس اقدام به تولید انبوه حیوانات ژنتیکی کرده است که نمونه آنها در طبیعت وجود ندارد. این موجود زنده در حالت خواب زمستانی در بسته بندی های مخصوس در فروشگاه های این شرکت عرضه می شود.


ادامه مطلب
[ دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:,
] [ 1:37 ] [ رضا لطفی زاده ]
اخبار علمی زیست شناسی

پژوهشهای جدید درباره سلولهای بنیادین

دانشمندان به سرنخ های جدید درباره تولید سلولهای بنیادین در مغز دست یافته‌اند. پژوهشگران آلمانی در مطالعات خود کلیدی کشف کرده‌اند که وقتی این مولکول به سلولهای "آستروسیت" اضافه می‌شود آنها را وادار به تولید سلولهای عصبی می‌نمایند. زیست شناسان در این تحقیق با آزمایش "سلولهای شعاعی گلیال" موش مادر دریافتند زمانی که این گروه از سلولها به سلولهای زمینه ساز مرسوم به "پاکسا ها" متصل می شود، شروع به تولید سلول های عصبی می کنند. آن ها امیدوارند این کشف راهی برای ترمیم سلولهای از دست رفته در مبتلایان به سکته و برخی ضایعات مغزی پیشروی آنها قرار می‌دهد.

 

اثر جزر و مد بر تنه درختان

دانشمندان پی برده‌اند که قطر تنه درختان با ریتم جزر و مد ، کم و زیاد می‌شود. نیروی جاذبه ماه به وضوح جریان آب را در داخل درختان تحت تاثیر قرار می‌دهد. محققان همزمان با نوسانات جاذبه ماه ، ضخامت درختان متفاوت را دقت شرایط یکسان از نظر نور و دما بررسی کرده‌اند. آنها پی برده‌اند که قطر تنه درختان در طول گردش ماه (تقریبا 25 ساعت) تا حدود 10 میلیمتر کم و زیاد می‌شود که علت آنرا تبادل آب بین سلولهای زنده چوب و نسوخ مرده از دیواره سلولی ذکر کرده‌اند.

 

پیازهایی که اشک تولید نمی‌کنند.

دانشمندان ژاپنی در هفته نامه انگلیسی "Nature" نوشته‌اند، آنچه باعث اشک ریزی هنگم خرد کردن پیاز می‌شود، آنزیمی به به نام "سینتاز" است. این آنزیم در طعم پیاز نقش ندارد. ماده دیگری به نام "تیوسولفینات" است که به طعم آن طعم می‌دهد. پژوهشگران با تکیه بر دستاوردها ، محتاطانه پیش بینی می‌کنند که شاید زمان تولید ابرپیازی فرا رسیده باشد که طعم پیاز را داشته باشد اما چشم زا نسوزاند.

به گفته کارشناسان ، می‌توان ژنهای پیاز را بگونه‌ای دست کاری کرد که آنزیم عامل سوزاندن چشم را نداشته باشد. اما میزان تیوسولفینات آن که تعیین کننده ارزش غذایی و طعم پیاز است بیش از پیازهای عادی باشد.

 

[ جمعه 11 فروردين 1391برچسب:,
] [ 23:50 ] [ خانم شعبان ]
نشریه زیست شناسی

_تشخيص سرطان سينه با بررسي تار مو:

مطالعات روي حيوانات نشان داده كه با تاباندن اشعه x به تار مو ميتوان سرطان سينه را در مراحل اوليه تشخيص داد كه اين امر به علت تغیير در انكسار اشعه x در تار موميباشد.به همين دليل دانشمندان معتقدند كه الگوي انكسار اشعه x با رشد سلولهاي سرطاني مرتبط است و توانسته اند كه آن رابه اثبات برسانند.به زودي شاهد راههاي جديد براي كشف سرطان خواهيم بود.

 

_استعمال مواد مخدر و ارتباط آن با ناتواني جنسي در مردان:

استعمال مواد مخدر درمردان مي تواند باعث ناتواني جنسي در آنها شود.يكي از مهمترين علل كاهش ميل جنسي،كاهش مقدار تستسترون است و مصرف به صورت مستقيم باعث اين اثر ميشود.در مراحل اوليه اين اثر برگشت پذير است ولي در صورت تداوم استعمال مواد مخدر،به صورت پايدار باقي مي ماند.

 

_آيا ميدانيد صدائي كه با كشيدن تانگشتان دست از مفاصل بلند ميشود ناشي از چيست؟

مايع مفصلي مايع لزج و لغزنده ايست كه درون كپسول مفصلي قرار دارد.اين مايع حاوي سه عنصر اكسيژن،نيتروژن و هيدروژن است كه در آن به صورت محلول هستند.كشيدن انگشتان باعث افزايش حجم مايع سينويال ميشود؛يعني ايجاد فشار منفي در كپسول مفصلي و در نتيجه خروج گازها از محلول،كه با ايجاد صدا همراه است.

 

_مانيتور شما چيه!!؟؟

به نقل از مطبوعات خارجي،غبار روي مانيتور رايانه ها به شدت سمي است و شامل موادي است كه باعث بروز اختلالات توليدمثلي و عصبي مي شود.اين غبار،روي مانيتورهاي صفحه مسطح(flat) سمي تر است؛حالا چرا اين طور ميشه خدا ميدونه

 

[ جمعه 11 فروردين 1391برچسب:,
] [ 22:55 ] [ خانم شعبان ]
صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ زیست شناسی خوش آمدید
موضوعات وب
زیست گیاهی
اخبار
مقالات
سرگرمی
تصاویر
شکار و جدال
آرشيو مطالب
هفته دوم بهمن 1391
هفته دوم دی 1391
هفته سوم بهمن 1391
هفته دوم دی 1391
هفته چهارم دی 1391
هفته سوم بهمن 1391
هفته اول بهمن 1391
هفته سوم دی 1391
هفته سوم بهمن 1391
هفته چهارم دی 1391
هفته چهارم بهمن 1391
هفته سوم بهمن 1391
هفته دوم بهمن 1391
هفته اول بهمن 1391
هفته چهارم دی 1391
هفته سوم دی 1391
هفته دوم دی 1391
هفته چهارم بهمن 1391
هفته سوم بهمن 1391
هفته دوم بهمن 1391
هفته اول بهمن 1391
هفته چهارم دی 1391
هفته سوم دی 1391
هفته دوم دی 1391
هفته چهارم بهمن 1390
هفته سوم بهمن 1390
هفته دوم بهمن 1390
هفته چهارم دی 1390
هفته سوم دی 1390
هفته دوم بهمن 1390
هفته اول بهمن 1390
هفته چهارم بهمن 1390
هفته دوم بهمن 1390
لینک های مفید
سايت دانشگاه
اتوماسيون
امکانات وب
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 50
بازدید دیروز : 62
بازدید هفته : 118
بازدید ماه : 118
بازدید کل : 124748
تعداد مطالب : 133
تعداد نظرات : 273
تعداد آنلاین : 1

دیکشنری

[ طراح قالب : انجمن زيست ] [ Weblog Themes By : biology.lu.lxb.ir ]